Del cel a la glòria. Ascens CF Martorell #2aCAT

El passat diumenge, 1 de juny de 2014, el #CFMartorell va pujar a #2aCAT en una jornada on ambdós equips es jugaven més que l’ascens de categoria. Tanmateix, la festa del futbol feia pràcticament més d’un any que havia començat.

Albert Gil López | CF Martorell

Aquest ha sigut el primer any que jugava a la categoria Senior, després de tota una vida al CF Martorell, arribar a la màxima competició és un regal a l’abast de pocs.

Tot va començar al mes de juliol de 2013. Acabava la temporada, el meu últim any de juvenil, i començaven els entrenaments amb el nou equip, amb companys que coneixia de tota la vida, il·lusió i ganes de treballar, amb un nou equip tècnic que es va proposar el repte d’aconseguir unificar i formar un equip que fos capaç, a un parell d’anys vista, de competir i guanyar-se l’ascens de categoria.

Albert Gil López | CF Martorell

Les vacances havíen passat i a l’agost vam començar a treballar. El tòrrid sol dels dies calorosos d’estiu deixava sobre la sorra de la platja i la gespa del camp la suor d’unes persones que havíen decidit sacrificar-se per aconseguir un somni.

L’equip estava agafant forma i van començar els primers partits de pretemporada. L’esforç d’aquelles setmanes havia de demostrar les ganes que teníem per jugar a futbol.

Albert Gil López | CF Martorell

La temporada començava amb molt bones espectatives i el treball, la dedicació, però sobretot el sacrifici decidirien les posicions altes de la classificació. Cert és que hem passat moments difícils. L’equip en general ha tingut moments on afrontar-los i continuar endavant era l’única opció.

Albert Gil López | CF Martorell

Les derrotes ens feien més forts i animaven a millorar, aprendre dels errors per a continuar pensant en el nostre objectiu. Les victòries donaven aquell punt d’alegria i les ganes de seguir. Un input de vitalitat que feia que la setmana s’afrontes amb energia.

Albert Gil López | CF Martorell

L’equip tècnic, la direcció i totes les persones humanes que han estat darrere d’aquest projecte, treballant de forma excepcional perquè l’equip continués endavant. Avui no es mereixen més que reconeixement i gratitud. L’equip de la ràdio, que han aconseguit engrandir el poble de Martorell. Han obert el nostre interior i han aconseguit apropar als aficionats i no aficionats de l’esport a la història recent del club.

Albert Gil López | CF Martorell

L’afició del Martorell. Feia temps que no experimentava una cosa semblant. Recordo de petit anar al camp i viure des de fora la intensitat dels partits. Com la gent acudia els diumenges a veure als seus jugadors, imatge i representants d’un escut. Avui ho hem aconseguit nosaltres.

Cert és que això no és important. La realitat del futbol no és aquesta. No m’interessa recordar el títol de diumenge passat. Vull quedar-me amb l’idíl·lica sensació que les persones que han format part en aquest camí han sigut un exemple de superació, de vitalitat i d’esforç, d’exemple per a tots.

Els valors que transmet l’esport són increíbles. No he trobat cap altre lloc on es puguin treballar aquestes sensacions de la manera que s’experimenten aquí. Això forma persones competents per a la resta de la seva vida. Ensenya a no rendir-se mai, a seguir encara que les coses no surtin com un vol, a ser constant i valorar el premi de la vida, guadint del dia a dia i de tot el que l’envolta.

El destí no existeix, el futur el decideixen les accions que realitzem avui, en aquest instant, a cada segon que vivim. No queda res més que tornar a donar-vos les gràcies de nou i animar-vos a seguir treballant pels vostres somnis.

Albert Gil López | CF Martorell