Èxit de la I Edició de la #TechPartyUAB

La primera edició de la #TechpartyUAB ha estat un èxit de participació, amb més de 150 participants en les competicions de videojocs i una vuitantena d’assistents a les diferents activitats formatives complementàries que s’hi van dur a terme.

La #TechpartyUAB ha palesat l’interès existent entre els estudiants de la Universitat i dels joves en general pel món dels videojocs, les xarxes socials i la innovació digital. Des del Consell d’Estudiants de l’Escola d’Enginyeria hem organitzat aquest esdeveniment, amb la col·laboració de diverses entitats i de la Unitat de Dinamització comunitària de la Universitat, on hem destacat també l’encert de complementar les competicions amb les diverses càpsules formatives que s’hi van oferir i que van atraure també un nombre important de participants.

Albert Gil López | #TechPartyUAB

En l’acte d’inauguració del passat dijous tant la vicerectora d’Estudiants i Cooperació, Núria Garcia, com el director de l’Escola d’Enginyeria, Daniel Franco, van destacar la importància que el sector dels videojocs té cada cop més en la generació de coneixement i tecnologia transferible a la societat.

Daniel Franco va parlar dels videojocs com un nou llenguatge al qual les universitats han de donar cabuda. A més, va incidir en el fet que les tecnologies que es desenvolupen en aquest àmbit -de les més avançades en ciències de la computació- tenen posteriorment aplicació en molts altres camps, com ara en ciències de la salut, la qual cosa ha promogut l’encunyament d’un nou concepte, el de gamificació, per definir aquest traspàs de coneixement i tecnologia.

Albert Gil López | Social

Per la seva part, Núria Garcia va destacar el paper que ha de jugar la Universitat per afavorir iniciatives com la celebrada aquests dies, que permetin la inclusió del món dels videojocs i de les noves tecnologies digitals dins l’àmbit de la cultura, tal com hi són altres formes d’entreteniment, i per obrir la Universitat a tota la societat.

L’èxit de participació d’aquesta primera edició de la #TechpartyUAB afavorirà, de ben segur, una nova edició de la trobada l’any vinent.