+1.500 enginyers informàtics van assistir al VIII Congreso RITSI a Sabadell

El passat divendres 17/MARZO vam ser noticia a l’Ajuntament de Sabadell, on va tenir lloc la VIII Edició del #CongresoRITSI a la Fira Sabadell organitzada per la Asociación RITSI i la Universitat Autònoma de Barcelona, que va contar amb l’assistència de més de 1.500 estudiants d’enginyeria informàtica de tot Espanya.


Fira Sabadell acull aquest divendres el Congrés de la RITSI, la principal xarxa d’estudiants d’informàtica d’Espanya. Uns 1.500 jovs, la meitat de fora de Catalunya, passen pel recinte firal, on es posen en contacte amb empreses a la recerca de talent jove. Tant alumnes com empreses coincideixen que el sector de les IT viu un bon moment.

Un dels objectius del Congrés RITSI (acrònim en castellà de la Xarxa d’Estudiants d’Enginyeries Tècniques i Superiors en Informàtica) és precisament posar en contacte les empreses amb estudiants de tercer i quart curs, sigui per a pràctiques o per a contractacions. “La cerca d’informàtics a les empreses és constant. La taxa d’atur en el nostre sector és del 3-4 per cent. Si vols treballar en el sector on t’has format pots trobar feina cobrant mínim 25.000 o 30.000 euros anuals”, assegura Albert Gil, president del Consell d’Estudiants de l’Escola d’Enginyeria de la UAB i un dels organitzadors del congrés.

Gil destaca que la meitat d’estudiants arriben de fora de Catalunya en autocar i que passaran el cap de setmana a Barcelona. A la fira han participat unes 50 empreses, des d’startups fins a grans empreses com Ficosa i multinacionals com Telefonica o Microsoft. Un punt d’interès important han estat les conferències i seminaris que expliquen les tendències del sector. Gil en precisa dues: la informàtica qüàntica i la ciberseguretat (que creix un 30 per cent i cada cop té més oferta formativa). “Hem fet un seminari sobre auditories de seguretat i ho ha petat tant que no hi cap ningú més”, detalla Gil.

El Congrés es completa amb un espai de demostracions (impressió 3D, robòtica o drons) i una zona de gaming, amb torneigs de diversos videojocs. “Intentem que els assistents tinguin un bon ventall de possibilitats”, finalitza Gil mentre un grup de joves celebra un gol del seu equip en el torneig de videojocs.

REFERENCIAS

[1] J. de Arriba. Fira Sabadell, epicentre del bon moment de les enginyeries informàtiques: http://www.isabadell.cat/sabadell/economia/fira-sabadell-epicentre-del-bon-moment-de-les-enginyeries-informatiques/ iSABADELL. 20 de març de 2017.

Albert Gil López | VIII Congreso RITSI